Слънчев бряг е сред най-мащабните наши Черноморски селища и любимо населено място за отдих от нашенци и чужденци. Слънчев бряг е образуван в южното Черноморие като се допира върху прелестен залив притежаващ вида на полумесец, а краищата му са заели приблизително 10 км и шир до 100 метра. Територията му се включва от така обозначената Българска Ривиера и е една от перлите на Черноморието ни, като от рядка същност за популярността са безбройните нови хотели в Слънчев бряг. Поставен е в непосредствена доближеност до красивите два знамените курортни комплекса - Несебър и Свети Влас в област Бургас.

Една от причините, по повод на Слънчев бряг е прекалено обичан и избиран за почивка и спорт са свежите му и често запазвани брегове и магнетично чистите му води. В този момент курорта разполага с множество на брой хотели в Слънчев бряг, 2 палаткови лагера, доста места за почивка и освежаване, капанчета и дискотеки и различни възможности за гостите. В Слънчев бряг винаги се провежда и престижният международен конкурс за хубава песен, наречен "Златния Орфей" и поздравяващ жители от всякъде на родината ни.

Създаването на Слънчев бряг започва в 1958 година. Година по-късно хотелите в Слънчев бряг са чак очакващи да нагаждат своите гости.Най-вече с удобните си обстоятелства за тишина и забава комплекса се радва на световна слава, която след време се увеличавала непрестанно. Наименованието си намира по причина на достата лятни месеци в този район.

Слънчев бряг съдържа около 120 хотела даващи възможност дълго да правите избор в кой да гостите, но аз ви представям хотел "Аугуста". Помещенията са необикновенни, служителя е безкрайно любезен и разбира се усмихнат, а вълшебното спокойствие и тишинa са застраховани.

0 коментара:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.