Приключение в Созопол

Созопол се заема в южното крайбрежие, разтлан по грамадните и омагьосващи скалисти линии на Черно море. Мястото е частица от община Бургас и се нарежда сред навестяваните чудни селища, високата култура, забележителности и хотели в Созопол. Причина за остарелия изглед, който притежава, истинска архитектура и обичаи, които са се опазили много дълъг период същите каквито са били, мекия климат, свежите води и приказни плажове, Созопол се умножава изключително скоро и все повече чужди граждани подучуват за него.

Според иманярите Созопол е водещ град по нашия бряг. Главно това е и повода миналото му да предизвиква доста интерес и любопитство сред историците и стремежа на безчет български и чуждестранните екскурзоводи за да го посрещнат. Когато годината била 4 хил. пр. Хр. в района се появява старинен вид населници, който прави дребно градче, които изграждат образа на населено място, много разен от задръстения днес с хотели Созопол. Придърпаните от благата и природните реалности на курорта по тези области започват да навестяват и гръцки хора от Милет, които през 610 г.пр.Хр. основават своя колония именуван Аполония, и по-точно на бог Аполон.

Благодарение на широкото общо и национално разтеж на гърците градът процъфтява като доминиращо градче и район на оживена разменна осърдност с немалките полиси: Милет, Атина, Хераклея Понтийска и т.н. Старта на установяването си тук дори започнали да се изработват монети с изобразена на лицето котва, която след време е символ на Аполония. След време е важно да се отбележат дните на гръцкото доверие по тези параметри завеждали докрай. През 72 г.пр.н.е. различни хора идват и заграбват градчето. През 4 век градчето сменя името си на Созополис( "град на спасението") и отначало стартира да се издига от прахта и забравата.
За да усезаете колоритната атмосфера и полъхването на различната му история ако решите се изисква да се явите тук и да се отбиете в един от прелестните хотели в Созопол. Добре ще направите да се отбиете Апарт - комплес "Аполон", в него ще се посветите на спокойна атмосфера и отлично прислужване.

0 коментара:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.