Варна, морето и морския бриз

Варна е добродушен, твърде вълшебен и възхитителен курорт, разпространяващ се по североизточните живи граници на Черно море. Той е на първо място по големина курорт по нашенското Черноморие, с пространствена история и любопитно минало, вписало своя бездънен белег на този район. Със прочутите мащабни крайбрежия и много сгради, открай време се е образувало в искано курортче за релакс, което е база и за най-чече от почиващи в хотели във Варна.
До град Варна се настаняват немалко селища прочути с клиентската си стремливост и хотели - Златни пясъци, тихата, свежата и неизградената с хотели Албена, Чайка, Свети константин и Елена и др.
Площта, върху която в този момент се помества е била заселена още много отдавна. Точно 6 век пр.н.е. дедите създават във днешна Варна своя колония, обявили за Одесос. Тя представлявала важно настаняване и оттам се събирали многобройни търговски шосета по море. Това твърде възможно е и причината да се обособи като така желана цел от безброй известни говподари. 2 в. изминали и тя е взема от войните на Александър Македонски, но пак си остава да бъде диктатор на имотен хубав живот и важен национален център. Това си название приема горе долу около 9 век, когато минава под името на Второто българско царство.

Значимо за курорта са и достата хотели във Варна, подходящи както за срещи, така и за разходка. Ако сте харесали да почивате на това място и се чудите къде да отседнете ви непременно отидете в хотел "Аква" извисен доста в допир до голямата ЖП гара и на малко разстояние от пясъчната ивица и Морската градина. Курортът оферира на своите гости супер обзаведени спални, безжичен интернет, място за кола, голям ресторант и т.н. След като уточнихме хотелите във Варна, желателно да загатнем и за множеството добри и приятни барове и механички, където готвят приказно и апетитно.

0 коментара:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.