Градът на Черно море Бургас се разполага в България и по-точно Източна и е на четвърто място по обем в България. Морският град се намира на живописния залив, обграден от 3 пазени и днес езера - Бургаско, Атанасовско и Мандренско. Крайбрежният курорт е много прославен със неповторими ритуали, често с конкурса за радостна песен" Бургас и морето", състоящ се без пропуск през септември и събира любителите на родната музика, както и естествено с множеството хотели в Бургас.
Научавайки неговото минало, ще ни пренесе преди доста време, когато някъде около 6 век пр.н.е.нашите деди траки са се задържали по това място и изградили населени маста по близо до морето. След известно време римляните се настанали тук и изградили военни колонии, като по известна от тях е крепостта Деултум, отговарящ на Бургас днес.През този срар период била изградена наблюдателната кула Пиргос, имаща за основно предпазни работи и пазеща влизането към паметникът. Днешното си прозвище Бургас придобива през 17 век.
голям брой и многообразни са хотелите в Бугас. За държащите да намерят запомняща се ваканция в морския град чудесно място за нощуване е хотел "България", който се простира в центъра. Луксозно подреждане, добро подпомагане, добро отношение и прекрасен изглед към очарователностите на Бургас ви очакват тук.
Но градът не е всезнат само със своите хотели. Бургас е община, което държи обхватна цивилизация и развой. Ако се интересувате да се запознаете още от Бургаската история, трябва да отидете в Историческия музей, който е създаден през 1925 година и закриля доста уникални древни находки и различни видове експонати, намерени в моркият курортен град. Етнографският музей ще Ви разкрие с националния обичай на прадедите ни, обитавали Бургас през Възраждането. Намерени са доста оръдия на труда, част от ежедневието им им и ще разгледате интересните прелестни облекла от района. Неописуемо исторически е и Природонаучният музей.

0 коментара:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.