Спа рай за всички - Хисаря

Хисаря е мъничко местенце, разположено в Южна България по красивите склонове на Средна гора. То започва на точно 160 км. от населеното място София и на приблизителто 40 км. от Пловдив.
Селището е разпростряно някога от римския притежател Диоклециан, който му предал наименованието Диоклецианопол. Преди това в селището са живеели разни антични нанародности предци, теглени от благоприятния климат, богатата община и необикновените свойства на водата.
Това е един от чудатите ни балнеологични обичани места, чиято мащабна важност са целебните свойства на общо 22 - та лековити места, знаменити, сред които са Момина сълза и Момина баня. Освен това друга особеност са богатите малки хотелчета, включително и големите спа хотели в Хисаря. Хисаря преди време се е показало в лекуването на болести на костите, стомаха и бъбречно - урологични заболявания, както и женски болести. Местата за отсядане наред с многото глезотии и удоволствия, които оферират, извършват и лечебно превръщащи, разхубавяващи и отпускащи способи,служейки си с пълностойно несходната възможност на водата.

Разбирасе тук се включват и най разнородни по тип хотели в Хисаря. Удобно кътче, където да спрете и да срещнете така исканата тишина и спокойствие е Спа хотел "Аугуста", намиращ се в Хисаря. Той минава за един разкошен блажен кът за причържениците на Спа глезотийките , като в хотелския център се реализират над 100 различни процедури. Разполага с приветливи и свежи стаи, просторен лоби бар, басейни, кътчета за деца, заведения и т.н.

Освен с приказни природни местности и гледки, с които Хисаря често може да ни завладее , тук се срещат и рядко срещани стари забележителности, които трябва да бъдат споходени. Тук важна е старата крепостна стена в Хисаря, която е най-много подкрепяната в цяла Европа от 4 в. до този момент. Тя се простира доста голям периметър.

0 коментара:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.